R.I.P. Johan "Tomten" Johansson..

Johan "Tomten" Johansson avled på måndagskvällen efter en kortare tids sjukdom. Med sitt karaktäristiska utseende, öppna sätt och stora grönvita hjärta blev han en välkänd och älskad profil i Bajenkretsar.


Johan Johansson, Tomten kallad, föddes vid Nytorget på 30-talet. Han blev bajare när han som liten grabb såg Nacka spela på Kanalplan, och spelade själv fotboll med Nackas lillebror Ya Skoglund i Nytorgets Bollklubb.
- Han var en hängiven supporter genom alla år. Han är ju uppvuxen i det som numera kallas Bajenland, så det fanns ju där på ett naturligt sätt, säger mångårige vännen Dick Kjellander.

Dick blev nära vän med Johan när de jobbade tillsammans på Fritidsresor. Utöver yrket förenades de i sitt engagemang för Bajen
- Man har otroligt många roliga Hammarbyminnen ihop med Johan, och otroligt många tragiska och uttröttande hemresor efter förluster på bortaplan. Då kunde i och för sig han lätta upp stämningen.
Det är just som glädjespridare Dick främst minns sin gode vän, både i yrket och som Hammarbysupporter.
- Han hade en unik utstrålning och en artistisk läggning som gjorde att han inte drog sig för att bidra med mycket sång och glädje, och det genomsyrade hans person.

Fotbollen var nummer ett för "Tomten", men han följde även andra sporter inom Hammarby IF nära, som bandy och hockey och på senare år handboll.
- Johan gjorde ju egna ramsor också, som Än går det vågor på Hammarby sjö. Den brukade vi köra när vi gick på hockey, och den satt alltid bra. På den tiden hade de ju ingen musik i pauserna, så då kunde man klämma i med den och det blev alltid en stämningshöjare.

Johan "Tomten" Johanssons karaktäristiska skägg anlades enligt sägen som en protest mot att det infördes moms hos hårfrisörerna en gång i tiden. Något som Dick själv ska ha deltagit i och som han menar delvis stämmer.
- Det ligger något i det, men det var inte huvudskälet. Johan var ganska ung när han började med skägg, och sen växte det till sig. Jag blev långhårig och skäggig i samma veva, och det var väl ett utslag av det allmänna prisläget hos frisörerna, ja.

Nu kommer Johan inte att finnas med på läktarna när Bajen lirar, och han kommer inte längre dra igång allsången på Kvarnen efter Bajen har vunnit. Han föddes som sagt i hjärtat av Bajenland, och avled drygt 72 år senare på Södersjukhuset.
- Han är en fin representant för Södermalm, sig själv, sin familj och Hammarby, avslutar Dick Kjellander.






Vila i frid Tomten..

~ Love You More ~

Inget speciellt att skriva denna dag heller..

Tänkte bara slänga upp en låt som enligt mig är en av dom skönaste som gjorts..
Lyssna och njut..


Armin van Buuren Feat. Racoon - Love You More

(Racoon har då en av dom skönaste rösterna som finns..Den e så Najjs)





*Ciao*

~ Snart Jul ~

Ja dt var ett tag sen man skrev här nu..
Har dock haft annat för mig samt varit väldigt sjuk..
Legat med feber, förkylning, magsjuka, ja dt har då varit alla slags fel just nu..
Det är jävligt konstigt..Sen jag flytta ner till Sundsvall så har jag varit mer sjuk än dom 23 åren när jag bodde i Kramfors.
Måste vara denna jävla sundsvallsluft..

Ajja..så kan det va ibland..
Har köpt alla julklappar nästan nu..tror jag har 3 kvar..måste räkna..Jo 3 kvar..
Har köpte lite tidiga julklappar åt mig själv också..
Det är jag fan värd..

Köpte detta åt mig själv:

2 Par Lacoste Skor.
1 par Diesel jeans.
1 helt ny dator..

Ska köpa en sak till åt mig själv..sen är jag nöjd och det är en Dataskärm..
Antingen en 22" wide lr så blir dt en 24" Wide..
VI får se..

Neeh nu ska jag lägga mig i soffan o bara slappa..kurera mig så man kan bli helt frisk nångång..
I kroppen alltså..Knoppen blir man då aldrig frisk i..

*Ciao*

RSS 2.0